Van idee tot concept. Donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2019 zijn we met drie teams aan de slag gegaan om drie verschillende concepten voor het hoger onderwijs verder uit te werken. De teams bestonden uit collega’s van verschillende fondsen/locaties en externen zoals docenten, studenten, experts en developers. Het was de eerste editie en de opdracht was om aan het eind van dag twee een clickable prototype, inclusief een financiële en commerciële onderbouwing aan de jury te presenteren.
Het was een roller coaster ride. Maar we kijken met heel veel plezier en vooral trots terug op deze eerste editie. De ontlading op vrijdag was groot. Drie goede pitchers en drie teams die ook echt als team met elkaar samen werkten. De energie en het besef wat je in korte tijd met elkaar kunt realiseren was voelbaar. Het winnende concept is XAM en daar zal de komende maanden hard aan gewerkt worden. Blijf de site in de gaten houden voor de voortgang.
We hebben de deelnemers gevraagd ons te laten weten hoe ze de hackathon hebben ervaren. En hoe we het bij de volgende editie nóg beter kunnen doen. 60% van de deelnemers heeft de enquête ingevuld. En 80% van de deelnemers geeft deze eerste editie een rapportcijfer van 8 of hoger.
Quote student:
“Ik heb de Boom hoger onderwijs hackathon als mooi ervaren en ik raad het iedereen aan die zichzelf wil uitdagen. Het multidisciplinair werken heeft ervoor gezorgd dat ik met veel kennis en connecties naar huis ben gegaan. Het voelt goed om te weten dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het hoger onderwijs. Zou ik dit volgend jaar weer willen doen? Absoluut!”
Interesse om in de toekomst deel te nemen? Laat dan nu alvast je gegevens achter en we houden je op de hoogte.
's-Gravesandestraat 55,
1092 AA Amsterdam
20 en 21 juni 2019
Wil je alle foto’s zien van de Boom Hackathon 2019?
Bekijk dan hier ons fotoalbum.
Boom hoger onderwijs ontwikkelt al enige jaren bij tal van studieboeken companion sites. Dit zou studenten moeten stimuleren het boek nieuw aan te schaffen zodat zij toegang hebben tot het online oefenmateriaal. Maar, over het algemeen leidt de verrijking van de sites niet tot een stijging van de aanschaf van nieuwe boeken. Met XAM willen we juist die studenten bereiken die wél willen oefenen, feedback krijgen op foutieve antwoorden en gescoord worden op het eindresultaat. Daar ook bereid zijn voor te betalen. Maar geen nieuw boek willen aanschaffen om toegang tot de site te krijgen.
Deelnemers:
Marc Appels (Uitgever), Jolijn van Doren, Lenneke van der Mark, Vincent Roelse, Martine Harsema, Liesbeth van Norden, Mohsen Halimi (RAAK RDAM), Rick van der Wal (RAAK RDAM), Priya Kathusing (Inholland Rotterdam)
De rol van docenten in het onderwijs verandert. Niet alleen hun studenten, maar ook docenten zelf moeten zich blijven ontwikkelen. Steeds vaker treden zij op als coach. De begeleider van jonge professionals naar de arbeidsmarkt. Dat vereist niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook op de hoogte blijven van vakinhoudelijke trends en kennis. BoomExcellent voedt docenten met vaardigheden en vakkennis, on- en offline en via trainingen. Zo geeft BoomExcellent invulling aan de wens tot a life long learning van alle betrokken partners.
Deelnemers:
Marjolijn Voogel (Uitgever), Mieke van Dalen, Mirjam Haasnoot, Michiel de Jong, Tessa Boff Tonella, Esther den Hollander, Marc Wijma, Johan Oosting, Student
De input vanuit de betrokken docenten en studenten tijdens de hackathon hebben een schat aan informatie en (soms nieuwe) inzichten opgeleverd die niet alleen van waarde zijn voor een module data analytics maar wellicht ook generiek voor het opzetten van modulair onderwijs waarbij de docent in toenemende mate zijn eigen onderwijs kan ontwerpen. Daarnaast zal specifiek voor een leerlijn data analytics het beschikken over actuele datasets van groot belang zijn. Op basis van deze gevalideerde inzichten is een clickdemo ontwikkelt die we de komende tijd op meerdere fronten gaan testen.
“Wanneer kan ik dit bestellen?”
“Nodig je mij uit voor de ontwikkelsessie? Dit is super!”
“Dit concept helpt de docent echt bij het ontwerpen van zijn eigen onderwijs”
Deelnemers:
Shirley Janssen (Uitgever), Heleen Kooistra, Rob de Jeu, Elsbeth Bouman, Farida Span, Jori Mur, Liselotte van Wickeren (UXKids), Sabine Idler (UXKids), Bas Baalmans (Hanzehogeschool Groningen), Shanefa Verwey (Inholland Rotterdam)
Juryleden
Algemeen directeur Boom uitgevers Amsterdam
Plaatsvervangend directeur en secretaris van de Vereniging Hogescholen
Toekomstig RvC-lid
Gasten
UX onderzoek en advies, UXkids
UX onderzoek en Interactie ontwerp, UXkids
Concept developer, RAAK RDAM
Visual designer, RAAK RDAM
Strategy designer Business Models Inc.
Strategy designer, Business Models Inc.
Directeur Business Control, Koninklijke Boom uitgevers
Mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen
Hanzehogeschool Groningen
Hotel Arena
’s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam
Beschikbare studio’s:
Studio II, 1 team
Studio III, 1 team
Studio IV en V, 1 team plus plenair
Wij beantwoorden graag persoonlijk al jouw vragen.